HTML

hallgatok

Örömeim és zsörtölődéseim a felsőoktatásban, az utcán és otthon.

Címkék

Utolsó kommentek

Újra Arany János

2010.02.04. 16:27 ghg

Arany János mindenütt. Könyvben, zenében, és már színházban is.
 

A lányom tanítója színházi ember volt valaha, szólnak neki időnként, ha valamelyik előadásra érdemes elvinni az osztályt. Így jutottunk el vasárnap a Szkéné Színházba. Nem könnyen, a szombati hóesés megnehezítette a közlekedést, rögtön a ház előtt elakadtunk, ki kellett ásni az autót a derékig érő hóból. Engem ráadásul elkapott valami infulenzaszerű megbetegedés (vagyis én kaptam el őt), minden adott volt egy kellemetlen naphoz. Szerencsére a kezdeti nehézségek után mégiscsak odaértünk a színházba. És nem bántuk meg. Az utóbbi idők legjobb előadását élvezhettük, felnőttek, gyerekek egyaránt. A másfél szereplő (egy színész meg egy zenész) egészen kiemelkedően játszott. A zenész is ügyes volt, de a színész-rendező-zenész-kommunikációs szakértő zseniális volt. Érdemes figyelni rá, Gál Tamásnak hívják, a Felvidékről jött. Néhány parókával féltucatnyi szereplőt személyesített meg, dobolt kannán (az a régi piros, zománcos, amilyen nagy- és dédszüleinknek volt), bevonta a gyerekeket a játékba, színpadra hívta őket, gitározott, énekelt, szellemes volt, remekült improvizált a gyerekekkel, élvezhetően adta elő a nagyidai cigányok gyerekeknek kicsit nehezen érthető történetét.  Nem szeretem ezeket a kifejezéseket, mert lejáratták őket, de zseniális, fantasztikus, fergeteges.

2 komment

Címkék: ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr851729581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SajtkukacNiki 2010.02.04. 22:29:00

Hú de jól hangzik ez! Lesz ez még valamikor vajon???
(Én a Szkénébe még borzasztó régen, Holló Színházra jártam, mikor kb. akkora voltam, mint most Dani.. :-)
N
(Mi a Nemzetiben jártunk nemrég, a Holdbéli csónakoson - nagyon élveztük)

ghg 2010.02.05. 08:25:56

Nem tudom, lesz-e még, az Epopteia Társulás egy dunaszerdahelyi társaság. Szó volt viszont róla, hogy meg kellene hívni õket az iskolába, hadd lássák minél többen az elõadást. Szólok, ha lesz, vagy ha újra színházba viszi Miklós bácsi az osztályt.
süti beállítások módosítása