HTML

hallgatok

Örömeim és zsörtölődéseim a felsőoktatásban, az utcán és otthon.

Címkék

Utolsó kommentek

Hrvatska 2.

2010.08.09. 17:17 ghg

A híres autómentes szigetet Prvicnek hívják, a legnagyobb település rajta Sepurine. Itt töltöttünk még hat napot. Kicsit izgalmas volt a szállásfoglalás, mert a háziak nem beszélnek angolul, mi nem tudunk horvátul (egyelőre), de azért sikerült megértetnünk egymással, mit is szeretnénk. Vártak minket Vodicében, beraktuk a csomagokat egy kis hajóba, és irány a sziget. Ismét kristálytiszta víz, halak, sünök, rozmaring.

Rozzant ház irigylésre méltó leanderrel

A falu meseszép volt, kész Velence, csak épp víz nem volt a sikátorokban.

Sepurine - Velence

Ez az utca a templom előtti térre vezet, egyik délután a helyi(?) gyerekek ott fociztak, a templom ajtaja volt a kapu. Úgy tűnik, sportkedvelő népek a hívek errefele.
A szigeten tényleg nincsenek autók, csónakkal közlekednek a helyiek, traktorral, biciklivel, gyalog. Láttuk, ahogy motoros csónakkal viszik a láda söröket a kocsmába, a bútorszállító kishajó is nagyon tetszett.

A kikötő pálmafákkal

Volt egy pékség is, jó negyedóra sétára, a gyerekek lelkesen sétáltak friss perecért, kifliért a vacsorához. Kaptak játékpénzt (kunát), és megbeszélték a pék nénivel, mit szeretnének. Nagyon büszke voltam rájuk, hogy tudtak köszönni, kérni, megköszönni, és még négy perecet is sikerült venniük. Látszott rajtuk, hogy ők is elégedettek, hogy meg tudják értetni magukat a fagylaltossal is. Az kaphatott ugyanis fagyit, aki tudott kérni magának. Egyszer sem maradtak fagyi nélkül.

A szomszéd falu - ilyen kis traktorokkal közlekednek a szigeten

Tetszett Horvátország. Megyünk máskor is, bár legközelebb lehet, hogy valami nagyon homokos strandot keresünk. Esetleg Bulgáriában? De az is lehet, hogy vitorlázni fogunk. A lányom ugyanis nagy Fecskék és Fruskák rajongó, rengeteget tud a vitorlázásról elméletben, nagy vágya, hogy megtanuljon vitorlást vezetni. Ez egyelőre több akadályba ütközik:
- nagyon jól kell tudnia úszni mindenkinek,
- csak 18 éves kortól lehet tengeri vitorlás jogosítványt szerezni,
- roppant drága.
Majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Végtére is a Balatonon is lehet vitorlázni, meg talán  a Tisza-tavon is, ahhoz nem kell felnőttnek lenni.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló mesemátka

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr242209943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása