HTML

hallgatok

Örömeim és zsörtölődéseim a felsőoktatásban, az utcán és otthon.

Címkék

Utolsó kommentek

Szeretetnyelvek

2010.02.12. 09:14 ghg

Ne rettegjetek, emberek, nem lesz ez eszperente jegyzet.

Azért vicces ez a magyar nyelv. De nem errõl akartam írni, hanem hogy már megint kaptam szakirodalmat a fiam tanító nénijétõl, ezúttal Gary Chapman és Ross Cambell Gyerekekre hangolva c. könyvét. El is olvastam rendesen, bár hosszabb volt, mint kellett volna, a lényeget pár mondatban össze lehet foglalni. Meg is teszem, hátha hasznát veszi más is, akinek van gyereke, párja, szüleje.

A szerzõk szerint az emberek ötféle módon fejezik ki szeretetüket, és ezek közül van egy elsõdleges nyelvük, amin a leginkább sugároznak és vesznek. Ez az öt nyelv pedig:
- érintés
- szóbeli megerõsítés
- ajándékok
- szívességek
- minõségi idõ
Érdemes feltérképeznünk, melyik (vagy melyek) szeretteink kedvenc csatornája, és leginkább ezen át fejezzük ki szeretetünket. Mind az öt fontos, és használni kell, de ha egy gyerek mondjuk azt szereti legjobban, ha megölelik (és õ is szívesen megölel bennünket), azt hiába dicsérgetjük, nem fogja érezni, hogy szeretjük. És ez felnõttekre is igaz. Ha, teszem azt, egy férj elsõdleges szeretetnyelve az elismerés, annak hiába fõz a felesége minden nap, hiába cirógatja, a férjnek hiányozni fog a dicséret.

Szeretetre fel, emberek!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr151751321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása